Film

Beste norske filmer

Norge har aldri vært en stor filmnasjon, men vi har skapt utrolig gode filmer for det lokale markedet, altså for oss nordmenn. Flåklypa Grand Prix er og blir den desidert beste og mest sette filmen i Norges historie. Det finnes neppe noen der ute som kaller seg for nordmann men har aldri sett “Flåklypa”.

MovieUnder senere år har filmindustrien her i landet utviklet seg og norske filmer har blitt anerkjent verden over. “Troll Hunter” med Otto Jepsersen og de seneste filmene med Aksel Hennie har blitt sukessrike langt utenfor Norges grenser. “Max Manus” og “Hodejegerne” har blitt oversatt til mange språk og sendt til kinosaler verden rundt, mens andre filmer vil forbli helnorske også i fremtiden.

Det kan for eksempel sies om “Hawaii, Oslo” – en film som viser stresset og kontrastene til Norges hovedstad og følelsene som går igjennom kroppen til de sterkt ulike menneskene som bor der. “Døden på Oslo S” viser Norge i forandring, mens “Elling” må være den snilleste familiefilmen som noen gang har blitt lagd i landet vårt. “Den brysomme mannen” tar opp viktige problem i samfunnet og handler om en mann som stiller for mange spørsmål til en evig lykkelig befolkning. En av de viktigste filmene for Norge som nasjon må være “Kon-Tiki”, en ettertraktet film som handler om bragdene til Thor Heyerdahl.